torsdag 17. april 2014

Påskekake med kvikklunsj og masse godt :-)

Kremen til denne kaken blir best hvis den lages dagen før ;-)

Stratoskrem :
2 pk Alpro soya kremfølte
375 gr (2,5 stor plate) Stratos sjokolade, eller annen sjokolade

Varm opp fløten og tilsett sjokoladen, la sjokoladen smelte i fløten under røring. Når all sjokolade er smeltet og fløten er sjokoladebruk ;-) settes den kjølig til neste dag. Rør mens den avkjøles for å forhindre snærk.

Sjokoladekake:
175 gr. romtemperert smør
175 gr. smør
4 egg
200 gr. mel (jeg har brukt spelt)
1,5 ts bakepulver
1 ss kakao
75 gr. (0,5 plate) Stratos, eller annen sjokolade
litt revet appelsinskall

Smelt sjokoladen i vannbad.
Pisk smør og sukker lyst, tilsett så egg, ett av gangen. Rør inn den smeltede og litt avkjølte sjokoladen og appelsinskallet. Sikt inn alle de tørre ingrediensene og bland godt for hånd med f.eks. en slikkepott.

Fordel røren i 3 runde former (20 cm) eller alt i en hvis du ikke har 3 like. Når du bruker flere former er det lettere å få bunnen jevn siden det ikke er så mye røre i den, også slipper du å dele kaken i 3 etterpå. Jeg smører formene og har bakepapir i bunn og rundt kanten før jeg fordeler i røren så det er lettere å få ut kaken etter steking.

Stek på nederste rille ved 180 grader til de er gjennomstekt, 3 former tar ca 20 minutter, beregn lenger tid hvis du har en kakeform. Ikke la den stå for lenge så den blir tørr.
Avkjøles helt i formen.

Pisk sjokoladefløten og ha på kaken, litt mellom lagene, rundt kanten og på toppen.

Pynt med Kvikk Lunsj rundt kanten, på min gikk det med 9 plater, og hell på med ønsket godteri på toppen.

Det er kun melk i sjokoladene som er brukt i kaken min, så ønsker du et helt melkefritt alternativ så velger du melkefri sjokolade :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar