lørdag 8. mars 2014

En liten kyllingpai på en lørdagskveld hjemme alene

Paideig:
105 gr. mel
75 gr. smør
1,5 ss vann

Kjør mel og smør i en foodprosessor til smøret et blandet med mel og det ikke er noen klumper, tilsett vann mens den kjører så dette blir en fin paideig. Legg den i kjøleskap i ca 30 minutter før den kjevles ut og legges ut over i en liten paiform så den dekker bunnen og kantene. Sett den så tilbake i kjøleskap.

Dagens fyll:
1 stort kyllingbryst
1 løk
2 fedd hvitløk
1 søt spisspaprika
4 "klumper" frossen spinat som tines
1 stort egg
2,5 dl soyayoghurt
urtesalt
cayennepepper

Del kyllingen i biter og stek de, når bitene er gjennomstekt tilsettes hakket løk og hvitløk, la dette surre til løken er gyllen da tilsettes paprika som er hakket opp i biter.
Ha egget i en skål og pisk lett med en gaffel, tilsett så yoghurten og bland dette godt. Tilsett så den tinte spinaten og rør godt, ha i urtesalt og cayennepepper etter smak.
Ta paiformen ut av kjøleskapet og smør litt av eggeblandingen i bunnen før du heller i kyllingblandingen, hell så over resten av eggeblandingen så det dekker alt fyllet. Strø litt ost over paien hvis du ønsker det før du setter formen i forvarmet ovn.

Stek på 200 grader i ca 30 minutter.

Server med salat :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar